Comentaris IFEEDBACK

Nota mitja dels nostres clients
4.6
Sobre 5 5
Julen Te***06/04/2019
Cap de setmana complert sortida des de Alcañiz i fent nit a Arnes a les cases rurals “lo Celler” (molt recomanable) es una ruta que recomanem molt fer-la, molta tranquil•litat y paisatges molt diversos.
Marti Sa***30/03/2019
Fontcalda – Tortosa ideal per a fer amb nens, recomanem donar un tom per la Fontcalda ja que es un lloc molt maco.
Cristina***17/03/2019
Tal i com indica el seu nom, una ruta de 10!!
Martina***07/09/2018
Hem agafat molt bon dia per fer aquesta ruta, molt recomanable per a fer en família i poder gaudir de la natura


Les Torres del Riu

Les Torres del Riu
Lloguer de bicis
Inclou IVA
Dia inici:

Customer ratings and reviews

Nobody has posted a review yet
Rate / write a comment

LES TORRES DEL RIU


Km: 35

Dificultat: Fàcil

Bicicleta recomanada: MTB

Punt de sortida i arribada: pròpia nau de L'Esplai Ciclista.

Observacions: Es recomana contractar un GPS amb la ruta marcada per grup. No es recomana anar amb xiquets per la seua llargada.

Preu lloguer bici: 12€                        Preu lloguer bici més GPS: 20€

  • Per a 5 o més trobarà ofertes especials a l’apartat de promocions

 

Les Torres del Riu és un recorregut per les dues ribes de l’Ebre des de Tortosa fins Amposta visitant les diferents torres de vigilància de la Vall. Els contrastos en el paisatge, la vegetació i els cultius la fan una ruta peculiar: ens trobarem horta, camps d’arròs o cítrics pegats a garrofers i oliveres o bé a terrenys àrids i erms.

 

Comencem el recorregut per la Via Verda direcció al centre de Tortosa. Després de creuar el recuperat pont del tren seguim el carril bici que ens porta a creuar el Raval de la Llet. Continuem per l’antiga carretera de Barcelona des d’on pugem a l’Ermita de la Mare de Déu dels Àngels de la Petja, on al seu costat trobem la Torre de la Petja. Els edificis que s’han adossat junt amb les destrosses en la Guerra dels Segadors i la Guerra del Francès han distorsionat el seu aspecte. La torre vigilava una de les rutes d'entrada a la ciutat de Tortosa, que es feia pels antics portals de Sant Joan del Camp i el del Temple, a través de les hortes de Sant Llàtzer i del Temple.

 

Seguidament ens dirigim pel terme de Campredó al Raval del Pom seguint el Canal de l’Esquerra, on ens desviem cap a la interior per dirigir-nos a la Torre de Campredó o de Font de Quinto, monument del s.XIV amb diferents reconstruccions que tenia la funció de vigilar i controlar l'accés al port de Tortosa en època medieval. Les vistes de la Vall de l’Ebre des d’aquest punt són impressionants, presidides pel Port de Caro al fons i el Montsià a l’esquerra. Molt prop trobem la Torre de Soldevila, de la qual sols trobem la base reconstruïda. Per arribar a ella hem seguit un preciós camí interior acabat amb un curt corriol.

 

Visitada la Torre baixem a la vall per seguir una sèquia que ens portarà fins a una àrea recreativa on podem descansar gaudint de les vistes que ens ofereix el riu. A partir d’aquí sols ens queda una curta pujada i 2 km per arribar al Pont Penjant d’Amposta. Sols creuar-lo girem a l’esquerra per tal d’entrar a les restes del Castell d’Amposta.

 

La ciutat la deixem seguint el Canal de la Dreta fins arribar a la Torre de la Carrova. Aquest flamant monument fou remodelat als anys 90 i el podem visitar diumenges de 11 a13h (preu visita guiada: 2€) o concertant-la amb el Museu de les Terres de l’Ebre. Recomanem especialment la visita a aquesta torre ja que ens pot sorprendre en múltiples aspectes: les seues parets de 3,5 metres a la base, les vistes dels finestrals a part i part de riu, l’antiga porta original al primer pis, les vistes de tota la vall des del seu capdamunt, ... A la base de la Torre trobem també una àrea recreativa i a 500 metres tenim els Ullals de la Carrova: surgències d’aigua subterrània procedent dels Ports i el Montsià.

 

Continuem el retorn seguint el Canal de la Dreta primer, creuant seguidament per Mianes per dirigir-nos cap a Vinallop. Des d’aquest altiplà podrem gaudir tant de la vista de la Vall com de les diferents serres que l’acompanyen: Caro a un costat i la Serra del Boix a l’altre.

 

El tram final el farem pel mig de camps d’horta i de cítric per tal d’arribar de nou a la Via Verda i a la nau de sortida.


    You can't post a review because you are not logged as a customer

    Log in / sign up

Reviews

Cistella  

Cap producte

Total 0,00 €

Ho compro

PayPal

Search

Follow Us...

  • Segueix-nos a Twitter
  • http://blog.ruta10.es